Vinkelhus 1½ plan

Rigtigt mange af de vinkelhuse, der står rundt omkring i Danmark, er huse i ét plan.

Denne type af huse er særdeles velegnede til eksempelvis ældre, svagt gående, børn og øvrige, der har udfordringer med trapper.

Det er dog også blevet populært med huse i 1½ plan. Denne type vinkelhuse er typisk kendetegnet ved, at den primære del af huset foregår i ét plan, mens der er værelser eller enkelte rum på et andet niveau end det øvrige hus.

Hvorfor overhovedet vinkelhuse i halvandet (1½) plan?

Først og fremmest, kan det have en flot effekt rent arkitektonisk og visuelt, at man har et ekstra halvt plan i sit vinkelhus. Eksempelvis kan man forestille sig at have et meget stort køkken/alrum, hvor køkkenet, altså kogeø, hårde hvidevarer og lignende er på ét niveau, mens ens øvrige stue er på et andet niveau. Det giver en følelse af, at man har to rum i ét, hvor der både er god samhørighed, mens rummene også er lidt adskilte.

For det andet kan der også være nogle helt funktionelle grunde til, at man har at gøre med et hus i 1½ plan. Nogle dele af huset kan være intrinsisk gode at adskille fra hinanden, hvor det eksempelvis kan være attraktivt for nogle børnefamilier at give børnene deres eget område i huset med eget badeværelse og andet.

Hvis man overvejer en ekstra halv etage i sit vinkelhus

Er du i den situation, at du måske overvejer at tilføje en ekstra halv etage til huset, kan det være en god idé at søge råd hos en ekspert. Der er nemlig masser af måder at udnytte husets kvadratmeter på, og hos lokale eksperter er der oftest gode råd at hente om hemse, halve etager og andre tiltag, man kan tage for at få det maksimale ud af sit vinkelhus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar